Fundatia PENTRU POMPIERI

Pompierii sunt eroii care se pun in pericol pentru a salva alte vieti, se lupta cu dezastrele, uneori fara un simplu "multumesc".

Voluntariat

PLAN DE URGENTA

Tu si familia ta nu puteti fi impreuna atunci cand un dezastru loveste si tocmai de aceea este important sa-ti planifici din timp toate actiunile ce preced acestuia.

Modul in care veti ajunge intr-un loc sigur, modul in care va veti contacta unul pe altul, cum veti fi din nou impreuna si ceea ce se va face in situatii diferite. Mai jos sunt... Citeste mai mult.

KIT DE URGENTA

Un kit de urgenta te poate ajuta sa economisesti timp pretios intr-o situatie de urgenta. Este intotdeauna o idee buna sa fii pregatit din timp in caz de urgenta.

Poti realiza cu usurinta propriul tau kit cu articole de calitate. Un numar mare dintre aceste articole pot fi gasite in casa daca... Citeste mai mult.

IN CAZ DE CUTREMUR

Cutremurul este cel mai terifiant dezastru. Conform studiilor un cutremur de 7.0 grade pe scara Richter si cu o durata de 45 de secunde are o putere seismica aproximativ echivalenta cu 3 bombe atomice de la Hiroshima. Din pacate in acest moment nu este posibila anticiparea in avans a cutremurelor. Cu toate acestea putem creste foarte mult... Citeste mai mult.

IN CAZ DE INUNDATIE

Inundatiile pot fi foarte periculoase pentru tine, familia ta, animalele de companie, cele din gospodarie dar si pentru bunuri. Fundatia PENTRU POMPIERI a dezvoltat si va dezvolta continuu acest proiect online pentru a incuraja persoanele, in special cele care traiesc in zonele inundabile pentru a fi intotdeauna pregatite pentru posibile inundatii.

Te ajutam sa descoperi... Citeste mai mult.

IN CAZ DE INCENDIU

Daca esti surprins intr-o cladire in flacari trebuie sa sti ce sa faci pentru a nu deveni dificil sa iesi. Uneori usile si ferestrele sunt blocate si este posibil sa nu fii capabil sa parasesti cladirea asa cum te-ai astepta. Nestiind ce sa faci in timpul unui incendiu si cum sa parasesti cladirea este esential sa utilizezi aceste sfaturi pentru a te autoevacua in conditii de siguranta... Citeste mai mult.

PENTRU INSTITUTII

In conditii de urgenta ar putea fi necesar sa se evacueze o cladire datorita unor incidente ce includ fum / foc, scurgeri de gaz, amenintare cu bomba.
Planificarea si repetitia prin simulari sunt modalitati eficiente de a ne asigura ca locatari sau chiriasii constructiei recunoasc alarma de evacuare si stiu cum sa reactioneze. Simularea de exercitii ofera dobandirea de cunostinte care vor fi valoroase... Citeste mai mult.

DIRECTIVELE SEVESO

SEVESO I:

• directiva 82 / 501 / CEE a Consiliului privind pericolele de accidente majore ale anumitor activitati industriale (JO L 230 din 5 august 1982) - asa-numita Directiva Seveso - a fost adoptata in 1982.
• directiva a fost modificata de doua ori in 1987 prin Directiva 87.... Citeste mai mult.

 • DESPRE NOI

  Fundatia PENTRU POMPIERI este o organizatie profesionala, apolitica, non profit, nepatrimoniala, adresata in special pompierilor militari si civili, persoanelor cu atributii in domeniul situatiilor de urgenta. In cadrul fundatiei nu exista nicio diferentiere intre membrii acesteia, fie ei militari, civili sau voluntari, toti avand aceleasi drepturi si privilegii. Fundatia initiaza si deruleaza programe intr-o abordare noua, care au ca scop furnizarea de servicii profesionale de inalta calitate in conformitate cu standardele europene si de asemenea incearca sa creasca eficienta si eficacitatea serviciilor.


  Citeste mai departe >

 • MISIUNE

  Meseria de pompier este o chemare nobila ce ne obliga sa continuam traditia inaintasilor nostri. Fundatia PENTRU POMPIERI se obliga sa depuna toate eforturile pentru a stabili armonia de actiune, pentru a promova interesele pompierilor din ROMANIA, de a promova si de a ridica standardele serviciilor de urgenta. Acest lucru va fi realizat prin intermediul unor parteneriate puternice cu organizatii similare la nivel national si international. Avem nevoie si de ajutorul tau pentru a indeplini misiunea noastra de a proteja viata, mediul si bunurile pe intreg teritoriul Romaniei. Prin faptele si ...


  Citeste mai departe >

 • PROIECTE

  Fundatia a initiat contacte cu organizatii similare din strainatate pentru derularea in comun a unor schimburi de experienta prin stagii de pregatire in diferite unitati de pompieri din strainatate, participarea la actiuni si manifestari comune atat cu tematica profesionala cat si sportiva, schimburi de informatii si materiale specifice.Intentionam sa lansam in practica un proiect ce priveste crearea unei unitati de interventie rapida la dezastre conform standardelor SEVESO atat pe teritoriul Romaniei cat si international, indiferent de zona unde acestea au loc. Fundatia in indeplinirea misiunii sale ...


  Citeste mai departe >