Proiecte

Fundatia PENTRU POMPIERI a initiat contacte cu organizatii similare din strainatate pentru derularea in comun a unor schimburi de experienta prin stagii de pregatire in diferite unitati de pompieri din strainatate, participarea la actiuni si manifestari comune atat cu tematica profesionala cat si sportiva, schimburi de informatii si materiale specifice.
Intentionam sa lansam in practica un proiect ce priveste crearea unei unitati de interventie rapida la dezastre conform standardelor SEVESO atat pe teritoriul Romaniei cat si international, indiferent de zona unde acestea au loc.
Fundatia in indeplinirea misiunii sale de consolidare a sistemului de urgenta are ca obiective obtinerea unei mai buna instruiri, a celor mai bune echipamente si tehnologii know-how in domeniul situatiilor de urgenta disponibile in acest moment in domeniul situatiilor de urgenta pentru a putea mentine cel mai inalt nivel de siguranta in comunitatile noastre.
Acest lucru va fi realizat prin intermediul unor parteneriate puternice cu organizatii similare la nivel national si international, prin promovarea si dezvoltarea standardelor si procedurilor nationale de raspuns in cazul situatiilor de urgenta.
De asemenea dorim dezvoltarea serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, acest lucru presupunand selectionarea, scolarizarea si calificarea civililor in ceea ce priveste prevenirea situatiilor de urgenta si a capacitatii acestora de a reactiona in caz de urgenta, chiar daca un pompier sau medic nu este imediat disponibil pentru a ajuta.
Toate unitatile de pompieri ar trebui sa aiba la dispozitie voluntari si echipamente de rezerva pentru situatiile in care acestea nu pot face fata unor situatii neprevazute.

A. Incepand cu data de 01.01.2012 am initiat proiectul "VOLUNTAR PENTRU COMUNITATEA MEA" si care este adresat comunitatilor ce doresc sa-si dezvolte serviciul local de voluntariat.

Programul este structurat pe 4 directii:
1. Achizitia de autospeciale,
2. Achizitia de echipamente pentru protectie personala,
3. Scolarizare in domeniul situatiilor de urgenta,
4. Examinare si Atestare ca VOLUNTAR.

TIPUL PROIECTULUI:
"VOLUNTAR PENTRU COMUNITATEA MEA"

COORDONATOR PROGRAM:
Buta Eugen Razvan
Telefon: 0767.698.780, office@fundatiapentrupompieri.ro

PERSOANA DE CONTACT:
Xxxxxxxxx
Telefon: 0767.xxx.xxx, xxxxx@fundatiapentrupompieri.ro

B. Lansarea in practica a unui proiect ce priveste crearea unei unitati de interventie rapida la dezastre conform standardelor SEVESO atat pe teritoriul Romaniei cat si international, indiferent de zona unde acestea au loc.

C. Achizitionarea a :
1. 15 kituri complete de alpinism, salvari de la inaltime si interventie rapida la dezastre (mediul urban).
2. 15 kituri complete pentru salvari din mediu acvatic.
3. 15 kituri complete pentru salvari montane.

D. Fundatia a aplicat si va aplica pentru finantare UE pe programe referitoare la formarea profesionala in domeniul situatiilor de urgenta.

Sprijina si tu fundatia in demersul acesteia de a constientiza institutiile si organizatiile locale asupra nevoii de servicii de urgenta profesionale, moderne, servicii ce cu siguranta vor salva vietile multor persoane.