REDIRECTIONEAZA 2%

Prin formularul 230 puteti sa redirecţionati 2% din impozitul anual catre un ONG. Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie. Daca dumneavoastra nu redirectionati suma de 2% catre o fundatie / asociatie ea va fi in continuare "administrata" de catre stat!

CE ESTE FORMULARUL 230?
» Descarca formularul 230 «
Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul precedent catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private. 2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen. Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul! Doar un formular de completat si depus la Fisc pana la data de 25 mai 2017. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si "gestionata" de catre stat.

DE CE ESTE BINE SA FOLOSITI ACEASTA PREVEDERE?
• nu va costa nimic!
• contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public - deci al dumneavoastra!
• puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dumneavoastra directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
• va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.
• puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

CUM SE COMPLETEAZA?
Formularul cuprinde date de identificare ale contribuabilului respectiv si date despre fundatia pe care contribuabilul doreste sa o sustina.
Dumneavoastra trebuie sa completati formularul astfel:
Punctul A : DATE DE IDENTIFICARE ALE CONTRIBUABILULUI inscriind cu majuscule, citet si corect datele prevazute in formular,
ADRESA – se inscrie adresa contribuabilului,
COD NUMERIC PERSONAL– se inscrie codul numeric personal din cartea de identitate sau din buletin.
Punctul B : se va completa cu datele Fundatiei PENTRU POMPIERI iar la SUMA – (daca nu cunoasteti totalul sumei corespunzatoare acelui 2% din impozit nu va faceti probleme, puteti lasa casuta necompletata), ea va fi calculata si virata de catre organele fiscale conform legii.

CE ESTE FORMULARUL 200?
» Descarca formularul 200 «
Daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) completati Declaratia 200 (punctul III)
Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

UNDE SE DEPUNE?
Punctul A : Formularul se depune la Administratia Financiara in doua exemplare, cu datele : FUNDATIA PENTRU POMPIERI - cod identitate fiscala CIF : 27434320 , cont bancar lei : RO17RZBR0000060012908071 . Originalul ramane la organul fiscal iar copia la dumneavoastra.
Punctul B : Formularul se poate depune personal sau trimite prin posta ori prin scrisoare recomandata catre Administratia Fianciara de care apartineti.

PANA CAND SE POATE DEPUNE?
Formularul 230 sau dupa caz Formularul 200 trebuie depus pana la data de 25 mai 2017 (formularul se poate descarca de pe site sau de la Administratia Financiara).

Denumirea : Fundatia PENTRU POMPIERI
Adresa : Str.Tufelor, nr.12, sct.5, Bucuresti