Fundatia PENTRU POMPIERI

Voluntariat

Voluntariatul, in sensul lui actual, este clar diferit de ''munca patriotica''. Voluntariatul, in intelesul actual, reprezinta un schimb reciproc avantajos intre om si comunitate. Voluntariatul nu poate fi platit - orice plata (alta decat decontarea cheltuielilor realizate in cadrul activitatii) fiind inacceptabile (transformand munca voluntara in munca pur si simplu sau, mai rau, in munca la negru).

Voluntari sunt oamenii obisnuiti care fac lucruri extraordinare.
Voluntarii sunt coloana vertebrala a organizatiei noastre.
Voluntarii raspund in prima instanta la apelurile de urgenta ce au loc in comunitatea lor.
Cum unitatile de pompieri sunt dispersate adesea pe zeci de kilometri distanta, este imperativ ca fiecare comunitate sa beneficieze de servicii de voluntariat, bine pregatite, echipate si gata sa intervina in orice moment in mod eficient in cazul situatiilor de urgenta.
In unele comunitati voluntarii raspund la toate tipurile de evenimente, la fel ca si cea mai apropiata unitate de pompieri militari.
Ca un voluntar puteti fi chemat sa ajutati pompieri sau politiei locala sau sa raspundeti chemari unul alt Inspectorat pentru Situatii de Urgenta, altul fata de cel in care dumneavoastra deja activati ca si voluntar.
Voluntari nostri vor lupta nu doar impotriva incendiilor ci vor fi apti sa intervina si pentru :
- prevenirea si combaterea incendiilor si oferirea de asistenta in reducerea pericolului de producere a unui incendiu la inceputul sezonului rece.
- descarcerarea persoanelor din autovehiculele implicate in accidente.
- cutremure, inundatii, furtuni sau alte dezastre naturale.

Pentru mai multe informatii contactati-ne la:
e-mail office@fundatiapentrupompieri.ro
tel. 0767.698.780